fbpx

Ashtangayoga

Ashtangayoga är en dynamisk yogaform som kombinerar rörelse och andning i ett jämt flöde. Yogapositionerna följer en bestämd ordning (sekvens) där varje position bygger på den föregående. Du lär dig med tiden att följa sekvensen i takt med dina andetag, efter dina förutsättningar och på ett säkert sätt för din kropp, det kallas för ”Mysore style”. Vi undervisar alla våra Ashtangayoga lugnt och metodiskt. Ashtangayoga vill leda dig mot en daglig practice, där du med medvetenhet, bygger en stabil och stark grund som blir en säker utgångspunkt från vilken du kan släppa spänningar i kropp och sinne och lära känna dig själv.

På våra nybörjarkurser så lär vi dig grunderna i Ashtangayoga. Vi arbetar med grunderna, Solhälsningar och de stående rörelserna. Alla kan vara med, yoga görs alltid utefter varje persons egen förmåga. I klassen förenas rörelser men andning och meditation.

 

Fortsättningsklassen är för dig som gått Ashtanga för nybörjare tidigare. Här är fokus på de stående och sittande positionerna och delar av den avslutande delen av Ashtangayogans sekvens. Vi kallar denna klass för Fortsättning/Mysore för att vi också lär dig att memorera ordningen för att sedan kunna utöva rörelsesekvensen i din egen takt, med din andning, sk Mysore-style.

Den ledda klassen är för alla nivåer. Den leds i ett medeltempo och alla kan vara med.

 

Ashtanga Yoga Atmajyoti

Om Ashtanga Yoga


Ashtangayoga är en dynamisk yogaform som kombinerar rörelse och andning i ett jämt flöde. Grundaren till denna yogaform är Sri K Pattabhi Jois. Yogapositionerna följer en bestämd ordning (sekvens) där varje position bygger på den föregående. Du lär dig med tiden att följa sekvensen i takt med dina andetag, efter dina förutsättningar och på ett säkert sätt för din kropp.


En daglig practice, med medvetenhet, bygger en stabil och stark grund som blir en säker utgångspunkt från vilken du kan släppa spänningar i kropp och sinne och lära känna dig själv.


Vårt mål är att du som kommer ska känna dig lugn och trygg på mattan och i yogarummet.

Kurstillfällen

Ashtanga Yoga Atmajyoti

Ashtangayoga fortsättning / Mysore

Datum: 17 januari – 13 juni

Dag: Tisdagar

Tid: 18:45 – 20:15

Lärare: Gigi Fridfinnsdottir

Pris: 4620 kr

Antal kurstillfällen: 21
Ingen klass tisdag 6 juni

Boka kurs

Ashtanga Yoga Atmajyoti

Ashtangayoga Ledd klass

Datum: 22 januari – 18 juni

Dag: Söndagar

Tid: 10:00 – 11:30

Lärare: Gigi Fridfinnsdottir

Pris: 4620 kr

Antal kurstillfällen: 21
Ingen klass Påskdagen 9 april

Boka kurs

Vi byter betalningslösning på sajten. Vid problem med bokningar, maila oss på info@atmajyoti.se
This is default text for notification bar