fbpx

Mindfulness kurs

Mindfulness grundkurs guidar dig steg för steg till mer närvaro, inre ro och mer motståndskraft i din vardag.

 

Under 10 kurstillfällen lär du dig att utveckla din förmåga att vara medvetet närvarande genom att på olika sätt träna uppmärksamheten och att vara vänlig mot dig själv och andra. Du lär dig enkla och kraftfulla mindfulness-färdigheter, så att du kan agera istället för att reagera på tankar och känslor, navigera motgångar med mer lätthet och vara med saker som de är. 

 

Mindfulness har flera påvisade positiva effekter:

– Reducerar stress

– Minskar symtom vid ångest och depression

– Fokuserar uppmärksamheten

– Stärker immunförsvaret

– Ökar medkänslan

– Föryngrar hjärnan

 

Kursen bygger på mindfulnesstrationen Theravada – insiktsmeditation – i Jack Kornfield och Tara Brachs anda. Kornfield och Brach har grundat och leder några av USA:s första och största Insight Meditation Center i Washington D.C. och Kalifornien. De har skrivit fler välkända böcker i ämnet och har lärt hundratusentals mindfulness världen över. De guidar mindfulness i New York Times, USA:s högsta domstol, Kongressen och Silicon Valley.

 

Insiktsmeditation integrerar både mindfulness och medkänsla med fokus på insikt och vänlig medvetenhet. Genom meditation, reflektion och olika övningar odlar vi närvaro och vänlighet mot oss själva och andra, insikt och inre vägledning. Kursen är för dig som vill utveckla mindfulness tillsammans med andra. Inga förkunskaper behövs.

 

Antal kurstillfällen: 10 gånger under 10 veckors tid 3 februari, sista kurstillfälle 7 april. Varje kurstillfälle är 120 minuter långt med tepaus.

Kursen hålls live på Atmajyoti, Sigtunagatan 8, och livesänds även online på Zoom. Varje kurstillfälle spelas in så att du kan ta igen eventuellt missat tillfälle. I kursen ingår kursmaterial och meditationer på ljudfil.

 

Marie Androv

Marie är mindfulness meditationslärare utbildad för Jack Kornfield och Tara Brach, mentor Christiane Wolf genom UC Berkeley’s Greater Good Science Center. Hon har även genomgått Mindful Self-Compassion Intensive för Chris Germer och Kristin Neff.

 

Som MediYoga terapeut har Marie under flera år varit ansvarig för fortutbildningen i MediYoga vid Depression vid MediYoga Institutet, Stockholm, där hon även varit föreståndare och lett klasser i metoden Mindfulness och MediYoga, både på Institutet och företag, nu i egen regi. Hon har fördjupat sig i pranayama och medveten andning och är även Ayurvedisk livsstilscoach utbildad för Dr Sangeeta Balaprakash i Sverige, Dr Vasant Lad vid Ayurvedic Institute, USA med praktik vid Kerala Ayurveda Hospital och arbetserfarenhet från sjukhus i Indien.

 

Marie har 10 års erfarenhet som kommunikationsansvarig på KTH och tidigare karriär som journalist i Washington D.C, samt programkoordinator för Centralasien och Östafrika på SIDA, och har bland annat bott i Kyrgyzstan.

 

Marie har utvecklat metoden Självtrygg vid depression, utmattning och ångest. Självtrygg integrerar Andning, Ayurveda, MediYoga och Mindfulness. Hon erbjuder Självtrygg som programkurser för både privatpersoner och företag. Marie föreläser, tar emot för enskilda konsultationer, håller kurser, workshopar och retreat i mindfulness meditation, andning, samt utbildar i Ayurveda och utbildning till Mindfulnessguide, som hon utvecklat.

 

Balans för hela människan är ledstjärnan i min praktik. Jag tror starkt på att var människa vet bäst vad som är rätt för sig. Min intention som lärare är att skapa en trygg plats att tillåta och utforska saker som de är och odla medkänsla.

 

I över 15 år har jag studerat och praktiserat mindfulness meditation, men har erfarenhet från många olika meditationsformer. Mindfulness meditationen ligger mig extra varmt om hjärtat eftersom förhållningssätten inneburit en vändpunkt i mitt liv. Jag brinner för att guida och inspirera till den inre ro, stabilitet och frihet som kommer med att odla närvaro och medkänsla.

Meditationskurs Stockholm

Kurstillfällen

Marie Androv

Mindfulness kurs

Datum: 3 februari – 7 april

Dag: Torsdagar

Tid: 18:00-20:00

Lärare: Marie Androv

Pris: 3500 kr

Antal kurstillfällen: 10 gånger

 

Minimum 6 deltagare.

With ❤️ to Hatha Yoga
This is default text for notification bar