fbpx

Workshop Yoga & Science: Feminin balans: Yoga, groove och ett föredrag om bakteriefloran i vaginan

Människan har i alla tider levt i symbios med mikrober, den så kallade mikrobiotan, som består av bakterier, virus och svampar. Vi bjuder på ett varmt hem fyllt med ett smörgåsbord av mat och dryck. I gengäld skyddar mikroberna oss från infektioner och tränar vårt immunsystem, producerar livsviktiga vitaminer och hjälper oss att tillgodogöra oss mat och fibrer. Forskningen om tarmfloran har exploderat under det senaste decenniet. Vi har fått upp ögonen för dess roll först nu när det verkar som om vår livsstil, vad vi äter och användning av antibiotika har förändrat den normala bakteriefloran hos många människor. Ett nytt forskningsområde är hur mikrobiotan i vaginan påverkar kvinnors hälsa och fertilitet.

 

Ina Schuppe Koistinen är forskare, konstnär, yogalärare och groove-instruktör. Hon har en doktorsexamen i medicin och jobbar på Centrum för Translationell Mikrobiomforskning på Karolinska Institutet med att studera bakterieflorans roll för kvinnors hälsa och i inflammatoriska tarmsjukdomar. Förutom forskningen brinner Ina för att guida människor till ett hälsosammare liv med sin kunskap och kreativitet. Ina är en inspirerande och entusiastisk lärare som undervisar på ett lättförståeligt och pedagogiskt vis. Hon har praktiserat yoga i ca 15 år och utbildat sig till yogalärare på Atmajyoti. Sedan 2015 undervisar hon yoga & groove på Karolinska Institutets friskvårdsavdelning.

 

Yoga & groove är en kombination som kompletterar och lyfter varandra. Målet är att klassen ska fylla dig med rörelseglädje, harmoni och ökad medveten närvaro. Yogan baseras på dynamisk hathayoga. Vi dansar helt utan krångliga koreografier, bara enkla steg, lekfullhet och gemenskap.

 

Föreläsningens innehåll

  • Vad kännetecknar en frisk vaginalflora och vilken funktion har den?
  • Hur påverkas vaginalfloran av vår livsstil?
  • Vilken effekt har hormoner på vaginalfloran?
  • Vilka sjukdomar har samband med obalans i vaginalfloran?
  • Hur kan vi återställa en obalanserad vaginalflora?

 

Kurstillfällen

Atmajyoti

Workshop: Feminin balans: Yoga, groove och ett föredrag om bakteriefloran i vaginan

Datum: 6 februari

Dag och tid: Söndag 13:00-15:30

Yoga & Groove 75 min
Tarmflorevänlig fika 30 min
Föreläsning 45 min

Lärare: Ina Schuppe Koistinen

Pris: 550 kr  

With ❤️ to Hatha Yoga
This is default text for notification bar