fbpx

Vila dig i form med Yinyoga

Yinyogans magiska  kraft – jorda tankar, känslor och kropp – en heldags Workshop med Magdalena Mecweld och Mats Nielsen

 

Workshopen ägnas helt åt att återställa balansen i kropp, hjärta och sinne, vi tränar oss på att öka vår mindfulness, närvaro och fokus. Vi undersöker hur vi på bästa sätt kan hantera vardagsstress, skapar trygghet i kroppen genom att sjunka djupt in i avslappning. För att detta ska kunna ske behöver vi öppna upp stelhet i höfter, i baksidan av lår, i nacken och axlar som inte sällan uppkommer av känslomässig och mental stress.

 

Allt som sker är en naturens process, även våra tankar. De hör inte till oss ändå är vi ansvariga för dem, särskilt då de blir manifesterade i känslor, kropp och handlingar. 

 

Hur ska vi bli medvetna om våra tankeprocesser och hur de påverkar oss? Särskilt de extra farliga tankar som kallas “Papancha”. 

 

Med hjälp av diverse mindfulnessövningar under tiden vi gör yinyoga kan vi bli varse hur tankar och känslor och kroppens reaktioner är starkt sammankopplade. Vi slappnar av i kroppen och på så sätt frigörs en enorm energi, som kanske har varit blockerad pga av tankarna som vi tagit för sanna. Nu frigör vi kraften. 

 

Vi utgår från ”De Fyra grunderna i Mindfulness” Sati Patthana Sutta som är en av de äldsta buddhistiska suttorna vi känner till och grunden för all mindfulness-meditation. Dessa behandlar olika delar av den mänskliga existensen. Den första är kroppen och andetaget (Kaya), den andra är känslan i kroppen (Vedana), den tredje är sinnet (Citta) och den fjärde olika delar av Buddhas lära (tex hinder och hjälpmedel) (Dhammas).

 

Om Magdalena Mecweld och Mats Nielsen

Magdalena Mecweld och Mats Nielsen har mångårig erfarenhet inom yoga och buddhistisk mindfulness-meditation. Magdalena är en av de första att undervisa yinyoga i Sverige. Hennes bok och app ”Vila dig i form med yinyoga” (LUX) är numera en tidlös klassiker. 

 

Mats Nielsen är Magdalenas partner och assisterar under yinyoga-passen och håller även i meditationerna. Med hjälp av mindfulness-meditation under yinyoga-passen har Magdalena och Mats skapat en alldeles egen och unik stil av yinyoga.

 

Läs mer om dem på www.yin-yoga.se

Vila dig i form med yinyoga och Vipassana – workshop med Magdalena Mecweld och Mats Nielsen

Kursanmälan

Vila dig i form med yinyoga och Vipassana – workshop med Magdalena Mecweld och Mats Nielsen

Yinyogans magiska kraft - en heldag med Magdalena & Mats

Datum: 19 februari 2022
Dag: Lördag

Tid: 12:00 – 18:00

Lärare: Magdalena Mecweld & Mats Nielsen

Pris: 1100 kr

Pris Online: 900 kr

Antal kurstillfällen: 1 gång

With ❤️ to Hatha Yoga
This is default text for notification bar