fbpx

With LOVE to Hatha Yoga

Välkommen till tre välgörande timmar då vi njuter av Hathayogans fundament – meditation, andningsträning och yogapositioner.

 

Är du en erfaren yogi eller nybörjare? Spelar ingen roll. Alla är lika välkomna.

 

Kom och yoga med mig – tillsammans kommer vi hitta både stillhet, rörlighet och harmoni för ökad inre glädje 

 

Vad är Hathayoga?
Hatha yogan är den mest kända formen av yoga ur vilken de flesta andra yogaformer härstammar. Genom att träna kroppen vill man i hatha yoga nå sinnet och därmed finna inre balans. Mjuka fysiska rörelser kombineras med andningsövningar och meditation för att uppnå ett hållbart fysiskt och psykiskt välbefinnande.
Ordet Hatha är sanskrit, där Ha betyder sol och Tha betyder måne. Syftet med hathayoga är att finna inre lugn genom att balansera energierna från dessa två. Hathayogans mjuka, fysiska positioner (asanas) hålls mer statiskt och utförs i ett lugnare tempo än i andra fysiska och dynamiska yogaformer som exempelvis ashtanga vinyasa yoga. Positionerna kombineras med andningsövningar (pranayama) och olika meditationstekniker för att uppnå balans mellan kropp och sinne.

 

Fördelar med Hathayoga

– Starkare och mer flexibel kropp

– Mindre spänningar

– Mental klarhet och ökad fokus

– Kraft och inspiration

– Bättre sömn

– Bättre koncentration

– Bättre balans

Oavsett om du är en erfaren yogi eller helt nybörjare så passar denna miniworkshop dig. Man kan aldrig gå igenom grunderna för många gånger.

 

Så här brukar Malin bli presenterad i yoga- och meditationssammanhang

Humor är en viktig inspirationskälla för Malin både på och utanför mattan. Hennes undervisning är glädjefylld och dynamisk med fokus att leda in i säkra och stärkande positioner. Malin har en gedigen utbildning inom yoga och mindfulness för internationellt erkända lärare som Sarah Powers, Maty Ezraty och James Brown.

 

Malin har även en omfattande yrkeserfarenhet bl.a. VD på en reklambyrå och egen konsultfirma. Idag är hon en erfaren föreläsare med uppdrag på företag inom olika branscher. Hennes bok När Livet Stannar har sålt i drygt 65 000 exemplar. 2009 var hon sommarvärd i P1. I mars 2013 publicerades hennes bok Kärleken är starkare än döden. 2014 gjorde SVT programmet ”Min Sanning” med Malin som gäst. Malin överlevde flodvågskatastrofen i Thailand 2004, men förlorade sin man, två av sina tre barn och tre nära vänner. Tack vare hennes dagliga närvaroträning av medvetandet, andningen och kroppen lever hon nu ett helt och rikt liv. Hon står bakom varumärket Yoga it´s You som gör vackra yogasmycken. Se mer på yogaitsyou.se. I oktober 2013 lanserade Malin tillsammans med tre kollegor yogamakes.com som är en online yogastudio med över 120 yoga och meditationsklasser.

Malin Sävstam Atmajyoti

Kurstillfällen

Malin Sävstam Atmajyoti

Introduktion till Hatha Yoga

Datum: 5 februari

Tid: 12:00 – 15:30

Lärare: Malin Sävstam

Pris: 500 kr

Early Bird vårterminen 2023
This is default text for notification bar