fbpx

Meditation & Mindfulness

Mindfulness – medveten närvaro, att vara här och nu. Att se verkligheten och uppleva livet för vad det är ögonblick för ögonblick. När vi är här och nu i kropp, hjärta, tanke och känsla så skapas en inre balans, glädje och ökad självkännedom och det i sin tur öppnar upp för ett inre lugn, ett klimat av tillåtelse och möjlighet till acceptans. Först då kan vi nå klarhet och förståelse för tankar och reaktionsmönster i livet som fastnat i invanda mönster. Istället för att agera utifrån vår ”autopilot” kan vi genom mindfulness lära oss att göra sunda och medvetna val och på så sätt få en bättre balans i våra liv. Relationen till oss själva och vår omvärld fördjupas och blir mer kärleksfull. Med tålamod och öppenhet är medveten närvaro något vi alla kan öva upp.

Meditation Stockholm Atmajyoti

Kurstillfällen

Mindfulness kurs

Datum: 26 augusti 2020 – 28 oktober 2020
Dag: Onsdagar

Tid: 17:30 – 19:30

Lärare: Marie Androv

Pris: 3450 kr

Antal kurstillfällen: 10 gånger

Under tio kurstillfällen lär du dig att utveckla din egen förmåga till närvaro. Vi tränar på olika sätt att vara uppmärksam och vänliga mot oss själva och andra. Du lär dig att använda enkla och kraftfulla mindfulness-färdigheter i ditt liv, så att du kan agera utifrån din inneboende visdom.

 

Mindfulness har flera påvisade positiva effekter:

- Reducerar stress

- Minskar symtom vid ångest och depression

- Fokuserar uppmärksamheten

- Stärker immunförsvaret

- Ökar medkänslan

- Föryngrar hjärnan

 

Kursen bygger på mindfulnesstrationen Theravada – insiktsmeditation – i Jack Kornfield och Tara Brachs anda. Kornfield och Brach har grundat och leder några av USA:s första och största Insight Meditation Center i Washington D.C. och Kalifornien. De har skrivit fler välkända böcker i ämnet och har lärt hundratusentals mindfulness världen över. De guidar mindfulness i New York Times, USA:s högsta domstol, Kongressen och Silicon Valley.

 

Insiktsmeditation integrerar både mindfulness och medkänsla med fokus på insikt och vänlig medvetenhet. Genom meditation, reflektion och olika övningar odlar vi närvaro och vänlighet mot oss själva och andra, insikt och inre vägledning.

 

Kursen är för dig som vill utveckla mindfulness tillsammans med andra. Inga förkunskaper behövs.

 

Antal kurstillfällen: 10 under tio veckors tid mellan 19 augusti, sista kurstillfälle 28 oktober. Varje kurstillfälle är 120 minuter långt med tepaus.

 

Kursen hålls live på Atmajyoti och livsänds även online på Zoom. Varje kurstillfälle spelas in så att du kan ta igen eventuellt missat tillfälle. I kursen ingår kursmaterial och meditationer på ljudfil.

Slow yoga Meditation

Slow Yoga & Nidra meditation

Datum: 19 augusti 2020 – 16 december 2020
Dag: Onsdagar

Tid: 17:15 – 18:30

Lärare: Victoria Lilly

Pris: 3230 kr

Antal kurstillfällen: 17 gånger

I denna klass utför vi en mild yoga och utforskar somatiska rörelser som får oss att observera kroppens känsla; En rörlig meditation.

Genom att bromsa ner, och ansluta till den tysta energin som gör det möjligt för oss att bli mer känsliga öppnar vi upp för mer lätthet och frihet i våra rörelser som hjälper oss att anpassa oss till själva ögonblicket.

Vi avslutar sessionen med en härlig Nidra-meditation; Du ligger ner eller förblir sittande i ett bekvämt läge medan du guidas genom en meditation för djup avkoppling och andlighet.

 

När vi välkomnar allt som finns i kroppssinnet börjar våra känslor och tankar bli lugnare. Vi upptäcker och kopplar till den aspekt av oss själva som alltid är lugn och bekväm. Du kommer att känna dig helt återställd och utvilad.

 

Fördelarna med iRest Yoga Nidra
- 30 minuter = 2 timmar sömn av god kvalitet
- Ökad lycka
- Minskad stress, ångest och depression
- Förbättra sömnen
- Öka energin
- Hjälper oss att välkomna livet precis som det är

Meditation Stockholm

Mediyoga och Mindfullness

Datum: 25 augusti 2020 – 27 oktober 2020
Dag: Tisdagar

Tid: 17:30 – 19:00

Lärare: Viveka Blom Nygren

Pris: 2000 kr

Plats: Nortullsgatan 20

Antal kurstillfällen: 10 gånger

Temat MediYoga och Mindfulness innebär att vi integrerar MediYogan med de grundpelare som Mindfulnessmetoden bygger på. Stabilisera uppmärksamheten och öka kroppsmedvetenheten.

Meditation Stockholm

Mediyoga och Mindfullness

Datum: 3 november 2020 – 15 december 2020
Dag: Tisdagar

Tid: 17:30 – 19:00

Lärare: Viveka Blom Nygren

Pris: 1400 kr

Plats: Nortullsgatan 20

Antal kurstillfällen: 7 gånger

Temat MediYoga och Mindfulness innebär att vi integrerar MediYogan med de grundpelare som Mindfulnessmetoden bygger på. Stabilisera uppmärksamheten och öka kroppsmedvetenheten.