fbpx

Mindfulness kurs

Under 10 kurstillfällen lär du dig att utveckla din egen förmåga till närvaro. Vi tränar på olika sätt att vara uppmärksam och vänliga mot oss själva och andra. Du lär dig att använda enkla och kraftfulla mindfulness-färdigheter i ditt liv, så att du kan agera utifrån din inneboende visdom.

 

Mindfulness har flera påvisade positiva effekter:

– Reducerar stress

– Minskar symtom vid ångest och depression

– Fokuserar uppmärksamheten

– Stärker immunförsvaret

– Ökar medkänslan

– Föryngrar hjärnan

 

Kursen bygger på mindfulnesstrationen Theravada – insiktsmeditation – i Jack Kornfield och Tara Brachs anda. Kornfield och Brach har grundat och leder några av USA:s första och största Insight Meditation Center i Washington D.C. och Kalifornien. De har skrivit fler välkända böcker i ämnet och har lärt hundratusentals mindfulness världen över. De guidar mindfulness i New York Times, USA:s högsta domstol, Kongressen och Silicon Valley.

 

Insiktsmeditation integrerar både mindfulness och medkänsla med fokus på insikt och vänlig medvetenhet. Genom meditation, reflektion och olika övningar odlar vi närvaro och vänlighet mot oss själva och andra, insikt och inre vägledning. Kursen är för dig som vill utveckla mindfulness tillsammans med andra. Inga förkunskaper behövs.

 

Antal kurstillfällen: 10 gånger under 10 veckors tid 3 februari, sista kurstillfälle 14 april. Varje kurstillfälle är 120 minuter långt med tepaus. Kursen hålls live på Atmajyoti, Norrtullsgatan 20, och livsänds även online på Zoom. Varje kurstillfälle spelas in så att du kan ta igen eventuellt missat tillfälle. I kursen ingår kursmaterial och meditationer på ljudfil.10

Meditationskurs Stockholm

Kurstillfällen

Marie Androv

Mindfulness kurs

Datum: 3 februari – 14 april 2021
Dag: Onsdagar

Tid: 17:30 – 19:30

Lärare: Marie Androv

Pris: 3500 kr

Antal kurstillfällen: 10 gånger