fbpx

Motståndskraft - Söndagsmeditation

Varmt välkommen på mindfulnessmeditation i Jack Kornfield och Tara Brachs anda – insiktsmeditation, som integrerar både mindfulness och medkänsla. I denna tradition tränar vi medveten närvaro och medkänsla med fokus på insikt. Genom meditation, reflektion och frågor odlar vi vänlighet mot oss själva och andra, insikt och inre vägledning.

 

I denna miniserie i motståndskraft om tre gånger utvecklar vi kroppslig självmedvetenhet så att du bättre kan stötta dig själva genom stress och förändring. Motståndskraft är hjärnans förmåga till återhämtning och dess uthållighet och flexibilitet i stress och förändring. Stark motståndskraft är att ta saker med ro, stå stark när det blåser och att förstå att det löser sig, om och om igen. Det är jämnmod, där vi varken förstorar upp eller förminskar saker.

Mindfulness och medkänsla stärker motståndskraften genom att vi blir medvetna om hur kroppen svarar ann på hot och lär oss använda kroppens intelligens för att möta svårigheter, ovisshet och vardagsutmaningar.

I varje klass ingår mindfulnessträning, meditation och reflektion.

 

Söndag 27 september
Motståndskraft: Skapa utrymme
Går det att slappna av oavsett vad som händer? I denna klass utforskar vi hur vi kan bjuda in kroppen att slappna av även i anspänning och skapa utrymme för alla slags upplevelser.


Söndag 29 november
Motståndskraft: Stötta dig själv
Det ligger i ditt DNA att kunna klara svåra saker. Du kommer ur generationer med människor som har tagit sig igenom svåra upplevelser. I denna klass utforskar vi hur du kan aktivera ditt trygghetssystem med vänlighet.

 

Söndag 20 december
Motståndskraft: Släppa taget
Vi kan aldrig tvinga kroppen att släppa taget men vi kan bjuda in den att släppa efter. I denna klass tränar vi på att släppa taget genom att låta saker vara som dom är.

Söndagsmeditation

Kurstillfällen

Marie Androv

Motståndskraft - Söndagsmeditation​

Datum: 27 september, 29 november, 20 december 2020
Dag: Söndagar

Tid: 16.00-17.00

Lärare: Marie Androv

Pris: 150 kr per tillfälle