fbpx

Nadabrahma - Söndagsmeditation

Under tre söndagar har du möjlighet att prova på olika aktiva meditationer. Gemensamt är att de är uppdelade i 3–4 faser där de inledande faserna innehåller någon typ av kroppslig aktivitet. Vi leds av musik eller ljud. I två av dem gör vi också ljud själva. Den sista fasen är i stillhet. Den aktiva delen kan göra det möjligt att lättare komma till stillhet i den sista fasen. Meditationerna är 50–60 minuter långa och är skapade av gurun Osho.

 

Som med annan meditation finns det också för många av oss en kraft och ett stöd i att utföra övningarna tillsammans. Det viktiga i de här meditationerna är att lita på processen och att inte försöka ”göra rätt”. Vi går igenom upplägget inledningsvis, så kom gärna i tid.

 

Söndag 18 oktober

Nadabrahma – den hummande meditationen.
Vi skapar en harmoni mellan ljud och rörelse tills allt flyter ihop och vi bara kan bevittna det utifrån.
Meditationen utförs sittande och liggande på golvet. Ledig klädsel rekommenderas.

 

Söndag 22 november

No dimension – vi kombinerar ljud och rörelse och försöker skapa en situation där kroppen rör sig i alla riktningar medan ditt center är stilla.
Meditationen utförs stående och liggande. Du kan bli lite varm. Yogakläder eller löst sittande träningskläder fungerar bra.

 

Söndag 13 december

Kundalini meditation – den här meditationen är ett bra sätt att lösa upp blockeringar, släppa taget och varva ner i slutet av dagenEnergin flyttas in i stillheten. Meditationen utförs stående och sittande eller liggande. Du kan bli lite varm under de två första faserna. Yogakläder eller löst sittande träningskläder fungerar bra.

Nadabrahma - Söndagsmeditation

Peter Amling har utövat yoga, meditation, qigong mm för egen del i många år och är sedan sju år mindfulnessinstruktör för både privatpersoner och på företag. Han leder också meditationer och tysta retreater. Peter guidar också skogsbad och har assisterat vid utbildning av skogsbadsguider hos Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute. Han är annars verksamhetskonsult och coach och jobbar med att stödja männsikor och organisationer i förändringar och vägval. Där smyger han ofta in inslag från mindfulness för att få bort hinder och skapa nya perspektiv.

Kurstillfällen

Mindfulness and Compassion mind training course

Nadabrahma - Söndagsmeditation

Datum: 18 oktober, 22 november, 13 december 2020
Dag: Söndagar

Tid: 16.00-17.00

Lärare: Peter Amling

Pris: 150 kr per tillfälle