fbpx

Workshop: Tarmflora, yoga och vägar till välmående 19 september

Människan har i alla tider levt i symbios med mikrober, den så kallade mikrobiotan, som består av bakterier, virus och svampar. Vi bjuder på ett varmt hem fyllt med ett smörgåsbord av mat och dryck. I gengäld skyddar mikroberna oss från infektioner och tränar vårt immunsystem, producerar livsviktiga vitaminer och hjälper oss att tillgodogöra oss mat och fibrer. Forskningen om tarmfloran har exploderat under det senaste decenniet. Vi har fått upp ögonen för dess roll först nu när det verkar som om vår livsstil, vad vi äter och användning av antibiotika har förändrat den normala tarmfloran hos många människor.

Ina Schuppe Koistinen är forskare, konstnär, yogalärare och groove-instruktör. Hon har en doktorsexamen i medicin och jobbar på Centrum för Translationell Mikrobiomforskning på Karolinska Institutet med att studera bakterieflorans roll för kvinnors hälsa och i inflammatoriska tarmsjukdomar. Förutom forskningen brinner Ina för att guida människor till ett hälsosammare liv med sin kunskap och kreativitet. Ina är en inspirerande och entusiastisk lärare som undervisar på ett lättförståeligt och pedagogiskt vis. Hon har praktiserat yoga i ca 15 år och utbildat sig till yogalärare på Atmajyoti. Sedan 2015 undervisar hon yoga & groove på Karolinska Institutets friskvårdsavdelning.

 

 

Yoga & groove är en kombination som kompletterar och lyfter varandra. Målet är att klassen ska fylla dig med rörelseglädje, harmoni och ökad medveten närvaro. Yogan baseras på dynamisk hathayoga. Vi dansar helt utan krångliga koreografier, bara enkla steg, lekfullhet och gemenskap.

 

Workshop innehåll:
Yoga & Grove –  75 min
Tarmflorevänlig fika –  30 min
Föreläsning – 45 min

 

Föreläsningens innehåll;

  • Vad kännetecknar en frisk tarmflora och vilken funktion har den?
  • Hur påverkas tarmfloran av vår livsstil?
  • Vilken effekt har fysisk aktivitet och yoga på tarmfloran?
  • Vilka sjukdomar har samband med obalans i tarmfloran?
  • Hur kan vi återställa en obalanserad tarmflora?
  • Hur bedömer man relevansen och kvalitén av en forskningsstudie?

Kurstillfällen

Atmajyoti

Workshop: Tarmflora, yoga och vägar till välmående

Datum: 19 september

Dag och tid: Söndag 13:00-15:30

Lärare: Ina Schuppe Koistinen

Pris: 550 kr  

Höstterminen har börjat!
This is default text for notification bar