fbpx

Vipassana Retreat Can Vital, Barcelona Oktober 2024

70.00 1,500.00 

Clear
SKU: N/A Category:
Description

Vipassana Retreat – Tyst meditationsretreat

Datum: 21 till 27 oktober 2024
Mat: Helpension – veganska / vegetariska måltider
Plats: Can Vital, Mediona Barcelona
Varaktighet: 7 dagar (6 nätter)
Pris: 2000 Euro (del i dubbelrum)
Pris: 2800 Euro (singelrum)
Registreringsavgift: 500 Euro

 

För att anmäla dig, välj “Registreringsavgift” i rullgardinsmenyn. Vill du ha enkelrum så betalar du anmälningsavgift + enkelrumstillägg. När du bokat flyg skickar du flyginfo till retreat@atmajyoti.se

 

Additional Information
Betalning

Anmälningsavgift, Anmälningsavgift + Bokning av enkelrum, Slutbetalning, Transfer till boendet

At HOME in yourself – A Weeklong Silent Insight Meditation Retreat, Can Vital Barcelona Leds av Dharmalärare Christiane Wolf och Yogalärare & assistent Viveka Blom Nygren

Detta retreat uppfyller kraven för MBSR, MSC och MMTCP-lärare och lärarstudenter.

Under tider av mycket yttre och inre stress kan vi känna oss mindre trygga och hemma i oss själva. De personliga och kollektiva stressnivåerna stiger, och det kan vara svårt att hitta en lugn och stabil plats i vardagen. En vecka av en tyst insiktsmeditationsretreat (Vipassana) hjälper oss att återställa och kalibrera oss med det vi värderar mest, så att vi kan återvända hem med ny energi, lugn och färdigheter för att inte bara stödja oss själva utan också alla vi står i relation till. På Can Vital skapar vi en trygg miljö i den fantastiska naturen i bergen nära Barcelona.

Tillsammans vårdar vi kropp, hjärta och sinne genom de uråldriga praktikerna av insiktsmeditation och yoga. Du renar sinnet genom att släppa telefonen och din att-göra-lista under en vecka, renar kroppen genom daglig guidad yoga och utsökt (mestadels) vegansk mat och får chans att komma tillbaka hem till dig själv. Återupptäck ett fridfullt hjärta och sinne och den klarhet som naturligt växer från den platsen.

Observera att denna retreat hålls i “noble silence”, vilket innebär att det inte finns något prat förutom smågruppsmöten / delningar och en daglig frågestund. Tystnaden inkluderar att inte använda din telefon eller någon annan enhet eller läsa böcker eller tidskrifter. Detta tillåter sinnet att stilla sig på ett djupt och stödjande sätt.

 

Vi kommer att vårda hjärtat och sinnet med medkännande medveten närvaro och stärka vår koppling med oss själva och varandra, med tid för att njuta av naturen, djup vila och praktik i denna fantastiska miljö.

Dagsprogram för Retreat

 • Växlande perioder av sittande meditation med gående meditation i de vackra omgivningarna
 • Mjuk yoga och kroppsskanning
 • Dharmaföreläsningar
 • Instruktion och personlig vägledning
 • Små gruppmöten för att stödja dig inom ramen för en tyst retreat

Så här säger tidigare deltagare:

Aurelie
Read More
Jag hade en mycket intensiv upplevelse av tystnad, innesluten i en mjuk, omhändertagande och professionell miljö. Jag lärde mig mycket om mig själv och olika metoder för att reglera mig själv. Jag lärde mig också att vi kan hålla smärta med skratt och glädje. Allt var bara så... så kärleksfullt och vänligt. Jag längtar till att studera djupare med Viveka och Christiane. Tack
Tsvetsomira
Read More
Det har varit en transformerande upplevelse att tillbringa 6 dagar och nätter i tystnad under er omsorgsfulla vägledning. Jag kände mig hemma igen i min kropp, mitt hjärta och mitt sinne medan ni ledde oss mycket noggrant steg för steg. Det dagliga programmet var utformat så att även människor med mindre erfarenhet av meditation och mindfulness kunde fördjupa sig i och utforska praktikerna med förtroende. En av de största fördelarna för mig var att jag upplevde allt som hittills bara varit teoretisk kunskap om "hur man praktiserar" - kärleksfull vänlighet, medkänsla, självmedkänsla, förlåtelse... Platsen var inte bara magnifik utan bidrog perfekt till syftet med retreaten med sin stillhet och skönhet, långt borta från det hektiska livet. Jag uppskattar alla ansträngningar som lagts ner på organisation, logistik och smidig kommunikation från det ögonblick jag bokade retreaten online till det ögonblick jag åkte hem. Tack från djupet av mitt hjärta. Jag längtar till att studera djupare med Viveka och Christiane. Tack
Previous
Next

Retreat info

 • 6 nätter boende i dubbelrum (eller om du har bokat ett av de 4 enkelrummen)
 • Helpension med vegansk mat
 • Te och filtrerat vatten
 • Fri användning av bastu på kvällen
 • Infinitypool
 • Ett litet gym finns tillgängligt
 • Fullständigt Vipassana- och yogaprogram
 • Hela retreaten hålls på engelska av Christine Wolf och Viveka.

Praktisk information

 • Vi bor på det lyxiga Masia Can Vital som har plats för 20 deltagare. Alla är välkomna, både nybörjare och mer erfarna meditationsutövare.
 • Du bokar och betalar själv för din flyg- eller tågbiljett till Barcelona El Prat. Du kan boka transfer med oss båda vägarna. Skicka oss dina flyguppgifter när du har dem.
 • Vi börjar retreaten med incheckning kl. 15. Vi äter middag tillsammans och börjar den Ädla tystnaden med vår första sittning tillsammans på kvällen.
 • Skicka dina flyguppgifter till retreat@atmajyoti.se.
 • Vi avslutar retreaten kl. 11:30 på söndagen den 27 oktober. (Utcheckning från rummen kl. 10)

Om Christine Wolf

Christiane Wolf är läkare, internationellt känd mindfulness- och Insikt (Vipassana) meditationslärare. Hon utbildades som gynekolog i Berlin, Tyskland, och har även en doktorsexamen i psykosomatisk medicin.

 

Hon brinner för att översätta uråldriga visdoms läror till tillgängligt och tillämpligt språk för modern tid. Hon strävar efter att leva från hjärtat, informerad av hjärnan, och inspirerar sina elever att utforska detsamma. Hon är författare till “Outsmart Your Pain – Mindfulness and Self-Compassion to Help You Leave Chronic Pain Behind” och medförfattare till den klassiska träningsmanualen för mindfulness-lärare “A Clinician’s Guide To Teaching Mindfulness”. Christiane är huvudkonsult och lärarutbildare för VA:s (US Department of Veteran Affairs) Nationella Mindfulness-facilitatorutbildning och en senior lärare vid InsightLA.

 

Hon är stolt förälder till tre fantastiska barn och kan vanligtvis hittas utforska bergen runt Los Angeles. För mer information, besök gärna: christianewolf.com

Christiane Wolf

Om Viveka Blom Nygren

Viveka Blom Nygren grundade Atmajyoti Yoga 2002 och har drivit det sedan dess. Hennes resa med yoga började 1998, även om hon först kom i kontakt med yoga under graviditeten 1990. Med en djup passion för praktiken har Viveka varit dedikerad till yoga i över två decennier.

 

Kvalifikationer och utbildning

 

Certifierad av Yoga Alliance: Viveka upprätthåller sin certifiering med fortlöpande utbildning inom olika aspekter av yoga.

Pranayama utbildning: Certifierad Pranayama-lärare efter en 3-årig utbildning vid Kaivalyadhama Yoga Institute, Lonavala, Indien, under ledning av Sudhir Tiwari och Sri O.P. Tiwari.

Medicinsk yoga terapeut: Avslutade 2 års studier vid MediYoga Institutet.

Meditations- och mindfulnesslärare: Certifierad efter en 2-årig utbildning med Tara Brach och Jack Kornfield, ett program utvecklat i samarbete med The Awareness Training Institute och Greater Good Science Center vid University of California, Berkeley.

 

Expertområden

Viveka fokuserar för närvarande på:
– Pranayama
– Meditation
– Hatha Yoga/Medicinsk Yoga

Hon undervisar i:
– Medicinsk Yoga
– Hatha Yoga
– Pranayama
– Meditation

 

Förutom sin undervisning genomför Viveka företagsuppdrag och håller retreater, där hon delar med sig av sin kunskap och erfarenhet till en bredare publik.

 

Tillvägagångssätt och filosofi

Vivekas undervisningsstil är grundad i principerna för mindfulness och holistiskt välbefinnande. Hon tror på yogans, pranayamas och meditationens transformerande kraft att läka och balansera kropp och sinne. Hennes omfattande utbildning och engagemang för kontinuerligt lärande säkerställer att hon tillför djup, medkänsla och autenticitet till sin praktik och undervisning.

MediYogaterapi

Om Can Vital

Can Vital är en pärla belägen utanför Barcelona, i den pittoreska byn Mediona. Omgiven av de katalanska bergen och omfamnad av naturens frid, erbjuder Can Vital en fristad för återhämtning och inre frid. Denna idylliska reträttoasen lockar med en harmonisk atmosfär och en genuin känsla av lugn. Rummen på Can Vital är smakfullt inredda och erbjuder en bekväm och avkopplande vistelse för sina gäster. Oavsett om det är för en helgresa eller en förlängd reträtt, är Can Vital den perfekta platsen att fly vardagens stress och återupptäcka harmoni och balans.

Mer information

Du kan delbetala våra yogaretreats räntefritt upp till 12 månader genom vårt samarbete med Humanfinans.

Klimatkompensera gärna din flygresa. Du kan du räkna ut din klimatkompensation och välja ett miljöprojekt att stödja genom Zeromission.

 

Priserna gäller del i dubbelrum., Yoga, boende och mat ingår i vårt pris.

 

Vi ställer Resegaranti till Kammarkollegiet enligt Resegarantilagen. Vidare följer vi Konsumentverkets riktlinjer för Paketresor gällande bokning och avbokning – här kan ni läsa.

Klimatkompensera gärna din flygresa. Du kan du räkna ut din klimatkompensation och välja ett miljöprojekt att stödja genom Zeromission.

Vi ställer Resegaranti till Kammarkollegiet enligt Resegarantilagen. Vidare följer vi Konsumentverkets riktlinjer för Paketresor gällande bokning och avbokning – här kan ni läsa.

 

Avbeställningsvillkor paketresa:

Enligt paketreselagen har vi som arrangör rätt att ta ut en rimlig avgift för de kostnader som vi har på grund av din bokning om du väljer att avboka resan. Anmälningsavgiften är ej återbetalningsbar.

 

Atmajyotis avbeställningsavgift för paketresor:

-30% av hela resan pris om den avbokas senast 90 dagar före avresa

-60% av hela resans pris om den avbokas senast 60 dagar före avresa

-100% av hela resans pris om den avbokas senare än 30 dagar före avresa

Resan till Barcelona bokar och betalar du själv. Vi kan ordna en transfer från flygplatsen till Can Vital till självkostnadspris för din bekvämlighet och trygghet. Så snart din resa är bokad, informera oss om dina flygtider så att vi kan organisera din transfer för en smidig ankomst till Can Vital.

 

 

Incheckning från 15:00. Vi startar med gemensam yoga vid 16:00.  Därefter följer vi retreatschemat. Kursen avslutas med brunch samma dag som kursen slutar och vi är klara ca 11:30-12:00. Utcheckning från rummen ca 10:30. Det finns tyvärr inte möjlighet att anlända tidigare eller att stanna kvar efter brunchen den sista dagen då antalet platser på Can Vital är begränsat samt att det behövs ges utrymme för städning.

Fler yogaresor

Varje år arrangerar vi Atmajyoti yogaresor till olika platser.

Under 2024 gör vi flera Vipassana- (helt i tystnad) samt yogaretreats.

0
  0
  Din varukorg
  Din varukorg är tomÅtergå till butiken