fbpx

Vipassana retreat med Christiane Wolf 26 september - 3 oktober 2022 FULLY BOOKED

Vi är fullt upptagna i våra liv – ofta känns det bra och produktivt tills vi märker att vi har glömt att vila och återhämta oss. Att ta semester kanske inte räcker eftersom vi ofta tar det ”upptagna sinnet” med oss. Vi kan behöva koppla bort helt i några dagar och vända uppmärksamheten inåt och till nuet. Vara vänligt närvarande med oss själva.

 

Under sju dagar går vi in i tystnad och stillhet utan vardagens distraktioner såsom internet, nyheter, TV, arbete och till och med utan böcker. Välkomnar inte bara stillhet utan också den upplevelse och glädje som uppstår inifrån, helt oberoende av den ständiga stimulansen från utsidan.

 

Detta tysta retreat uppfyller kraven för er utbildar er till MBSR/MBCT och MSC lärare och leds av Christiane som ett Vipassanaretreat.

 

Vi kommer att varva perioder av sittande meditation med gående meditation i de vackra omgivningarna. Vi kommer också utöva mjuk yoga och kroppsskanning.

 

Vårt utövande är både under meditationerna men även däremellan och börjar när vi vaknar med det första meditationspasset klockan 6.00 och sista 21.30 innan vi går och lägger oss.

 

Vi planerar att göra en gemensam utflykt till Mont Serrat sista dagen. 

 

ANTAL PLATSER KVAR: 0

 

Observera att på detta retreat sker undervisningen endast på engelska av Christine Wolf och Viveka.

 

Praktisk information

 

Vi bor på Can Vital, som är beläget i en underbar miljö på Spanska fastlandet med utsikt över kullarna i Penedes, med ett milt höstklimat. Vi tar med vår egna kock och äter utsökt vegetarisk mat.

 

Antalet platser är begränsat till 20 deltagare. Både nybörjare och personer med tidigare meditationsupplevelse och yoga är välkomna. 

 

Flygresa till Barcelona bokar du och betalar själv. Maila oss dina flygtider när du bokat.  Försök att anlända så tidigt som möjligt. Vi ordnar med transfer som går vid 1 tillfälle (ca kl.14:00) på samma dag som kursen startar.

 

Transfern är ca 1 timme till Can Vital och kostar ca 40 Euro per person tur & retur.

 

Retreatet startar med gemensam lunch vid ankomst. Vi håller en presentation där vi också får möjlighet att hälsa på varandra innan vi gemensamt går in i tystnad.

 

När du bokat din flygbiljett så meddelar du oss dina flygtider. Maila till retreat@atmajyoti.se

 

Sista dagen avslutar vi retreatet och är klara ca 12:00.

 

Vi ordnar också med gemensam transfer till flygplatsen.

Om Christiane

Dr. Christiane Wolf är läkare som sadlade om till Vipassana- och MBSR-lärare (Mindfulness-Based stress reduction) och utbildar också Mindfulnesslärare. Det kan fortfarande överraska henne att hon i mer än ett decennium nu har omvandlat människors liv med mindfulness och Dharma istället för en skalpel.

 

Hon är seniorlärare vid InsightLA i Los Angeles och på Spirit Rock Mediation Center samt lärare vid fakulteten för Mindfulness och MBSR vid Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School och dito vid Arbor Seminare i Tyskland. Christiane har fått vidareutbildning från Trudy Goodman 2011 och har en fyraårig Dharmalärar-utbildning för Jack Kornfield och Joseph Goldstein. Hon undervisar individer, grupper och retreater i USA och i Europa.

 

Hon är ursprungligen från Berlin, Tyskland men nu bor hon i Los Angeles med sin man och deras tre barn.

Om Can Vital

 

Can Vital ligger i hjärtat av Alt Penedes inbäddat i  naturen med vacker utsikt över bergskedjan Montserrat.  En fridfull plats som inbjuder till djup kontakt med naturen, en plats att varva ner på och lyssna inåt. Vi bor ensamma här i bergen. Rummen är nygjorda och varsamt inredda för att smälta in i den vackra omgivningen.

Vipassana retreat - FULLY BOOKED

26 september - 3 oktober 2022

Vipassana retreat – Tyst meditation

 

Mat: Helpension med vegetarisk kost (Yogagrötfrukost de Lux, lunch och middag)

 

Plats: Can Vital, Barcelona

 

Antal dagar: 8 (7 nätter)

 

Pris: 19 250 kr i delat dubbelrum (ca USD 2 122, ca Euro 1 882)

 

Det finns 4 singelrum – enkelrumstillägg – FULLBOKADE

Pris: 3 670 kr (ca USD 376, ca Euro 350)

 

När du anmäler dig betalar du anmälningsavgiften. Vill du ha enkelrum så betalar du enkelrumstillägg. 

 

Slutbetalning ca 30 dagar innan avresa. Då kan du också betala transfer.

 

Du har en “drop down” menu där du väljer mellan betalningsalternativen;

 

ANMÄLNINGSAVGIFT
SLUTBETALNING
ENKELRUMSTILLÄGG
TRANSFER

Yogaresor med Atmajyoti 

Varje år arrangerar vi Atmajyoti yogaresor till olika ställen.

I vår arrangerar vi två resor till underbara Can Vital utanför Barcelona – ett Vipassana retreat och ett yogaretreat. I höst är du välkommen till Mallorca och härliga Son Salas i Sollér.

Du kan delbetala våra yogaretreats räntefritt upp till 12 månader genom vårt samarbete med Humanfinans. Klimatkompensera gärna din flygresa. Du kan du räkna ut din klimatkompensation och välja ett miljöprojekt att stödja genom Zeromission.

 

Priserna gäller del i dubbelrum.
Vi ställer Resegaranti till Kammarkollegiet enligt Resegarantilagen. Vidare följer vi Konsumentverkets riktlinjer för Paketresor gällande bokning och avbokning – här kan ni läsa.

 

Flygresa: Bokar du till Barcelona och betalar själv. Vi ordnar med en transfer från flygplatsen till Can Vital till självkostnadspris.

 

Övrig information: Vi startar med gemensam måltid vid ankomst. På ankomstdagen presenterar vi schemat för retreatet. Kursen avslutas med brunch samma dag som kursen slutar och vi är klara ca 11:30-12:00. Det finns tyvärr inte möjlighet att anlända tidigare eller att stanna kvar efter brunchen den sista dagen då antalet platser på Can Vital är begränsat samt att det behövs ges utrymme för städning.

Yogalärarutbildning
This is default text for notification bar