fbpx

Vipassana retreat med Christiane Wolf

Vi är fullt upptagna i våra liv – ofta känns det bra och produktivt tills vi märker att vi har glömt att vila och återhämta oss. Att ta semester kanske inte räcker eftersom vi ofta tar det ”upptagna sinnet” med oss. Vi kan behöva koppla bort helt i några dagar och vända uppmärksamheten inåt och till nuet. Vara vänligt närvarande med oss själva. Under sju dagar går vi in i tystnad och stillhet utan vardagens distraktioner såsom internet, nyheter, TV, arbete och till och med utan böcker. Välkomnar inte bara stillhet utan också den upplevelse och glädje som uppstår inifrån, helt oberoende av den ständiga stimulansen från utsidan.

 

Detta tysta retreat uppfyller kraven för er utbildar er till MBSR/MBCT och MSC lärare och leds av Christiane som ett Vipassanaretreat.

 

Vi kommer att varva perioder av sittande meditation med gående meditation i de vackra omgivningarna. Vi kommer också utöva mjuk yoga och kroppsskanning.

 

Vårt utövande både under meditationerna och däremellan börja när vi vaknar med det första meditationspasset klockan 6.00 och slutar 21.30 när vi går och lägger oss.

 

Observera att på detta retreat sker undervisningen endast på engelska av Christine Wolf.

Om Christiane

Dr. Christiane Wolf är en läkare som blev Vipassana- och MBSR-lärare (Mindfulness-Based stress reduction) och lärarutbildare. Det kan fortfarande överraska henne att hon i mer än ett decennium nu har omvandlat människors liv med mindfulness och Dharma istället för skalpel.

 

Hon är seniorlärare vid InsightLA i Los Angeles och på Spirit Rock Mediation Center samt lärare vid fakulteten för Mindfulness och MBSR vid Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School och dito vid Arbor Seminare i Tyskland. Christiane har fått läraröverföring från Trudy Goodman 2011 och har en fyraårig Dharmalärar-utbildning för Jack Kornfield och Joseph Goldstein. Hon undervisar individer, grupper och retreater i USA och i Europa. Ursprungligen från Berlin, Tyskland bor hon i Los Angeles med sin man och deras tre barn.

Vipassana retreat Mallorca

Antal platser kvar

8 platser kvar

Om Cas Bernats

 

Cas Bernats är en 1600-tals gård som ligger på berget ovanför Port de Sóller. Det är en stressfri plats som möjliggör till lugn och ro.

Kommande resa

20 september - 26 september 2021

Typ av yoga: Vipassana – Tyst meditation

Mat: Helpension med vegetarisk kost (Yogagrötfrukost de Lux, lunch och middag)

Plats: Cas Bernats, Port de Sollér

Antal dagar: 6 nätter

Pris: 15 500 kr (ca USD 1 786, ca Euro 1 505)

Du kan delbetala våra yogaretreats räntefritt upp till 12 månader genom vårt samarbete med Humanfinans. Klimatkompensera gärna din flygresa. Du kan du räkna ut din klimatkompensation och välja ett miljöprojekt att stödja genom Zeromission.

 

Priserna gäller del i dubbelrum.
Vi ställer Resegaranti till Kammarkollegiet enligt Resegarantilagen. Vidare följer vi Konsumentverkets riktlinjer för Paketresor gällande bokning och avbokning – här kan ni läsa.

 

Flygresa: Bokar man och betalar själv. Vi hämtar er i Sollér som ligger cirka 30 minunter från flygplatsen, dit går det tåg och buss (från Plaza Espana i Palma) alt. taxi som kostar ca. 60 Euro.

 

Övrig information: Man anländer på fm/dag samma dag som kursen börjar. Vi serverar lunch när man anländer. På ankomstdagen yogar vi på eftermiddagen, därefter middag och yinyoga samt meditation. Kursen avslutas med brunch samma dag som kursen slutar och vi är klara ca 11:30-12:00. Det finns tyvärr inte möjlighet att anlända tidigare eller att stanna kvar efter brunchen den sista dagen då antalet platser på Cas Bernats är begränsat samt att det behövs ges utrymme för städning.

 

Ta sig till Sollér:

Tåg
Buss
Du kan också boka Taxi med vår vän Samir som kör hela vägen till Son Salas och Cas Bernats. Telefon: +46 708-115833 och kostar ca 60 Euro. E-mail: info@moreofmallorca.com.

 

Hotell Sollér:
Hostal Nadal – enkelt och mycket prisvärt
El Guia – mycket bra
Can Isabel – mycket bra