fbpx

Vipassana retreat med Christiane Wolf

Vi är fullt upptagna i våra liv – ofta känns det bra och produktivt tills vi märker att vi har glömt att vila och återhämta oss. Att ta semester kanske inte räcker eftersom vi ofta tar det ”upptagna sinnet” med oss. Vi kan behöva koppla bort helt i några dagar och vända uppmärksamheten inåt och till nuet. Vara vänligt närvarande med oss själva. Under sju dagar går vi in i tystnad och stillhet utan vardagens distraktioner såsom internet, nyheter, TV, arbete och till och med utan böcker. Välkomnar inte bara stillhet utan också den upplevelse och glädje som uppstår inifrån, helt oberoende av den ständiga stimulansen från utsidan.

Detta tysta retreat uppfyller kraven för er utbildar er till MBSR/MBCT och MSC lärare och leds av Christiane som ett Vipassanaretreat.

Vi kommer att varva perioder av sittande meditation med gående meditation i de vackra omgivningarna. Vi kommer också utöva mjuk yoga och kroppsskanning.

Vårt utövande både under meditationerna och däremellan börja när vi vaknar med det första meditationspasset klockan 6.00 och slutar 21.30 när vi går och lägger oss.

Observera att på detta retreat sker undervisningen endast på engelska av Christine Wolf.

 

Praktisk information

Vi bor på Can Vital, som är beläget i en underbar miljö på Spanska fastlandet med utsikt över kullarna i Penedes, med ett milt höstklimat. Vi tar med våra egna kockar och äter utsökt vegetarisk mat.

 

Antalet platser är begränsat till 20 personer. Både nybörjare och personer med tidigare meditationsupplevelse och yoga är välkomna. 

 

Flygresa till Barcelona bokar man och betalar själv. Maila oss dina flygtider när du bokat. Vi ordnar med transfer som går vid 1 tillfälle på samma dag som kursen startar. Den kommer går ca 15:00-15:30 från Barcelonas flygplats. Transfern är ca 1 timme till Can Vital.

 

Retreatet startar med gemensam mat vid ankomst. 

När du bokat din flygbiljett så meddelar du oss din ankomst. Sista dagen avslutar vi retreatet och är klara ca 12:00.

Om Christiane

Dr. Christiane Wolf är en läkare som blev Vipassana- och MBSR-lärare (Mindfulness-Based stress reduction) och lärarutbildare. Det kan fortfarande överraska henne att hon i mer än ett decennium nu har omvandlat människors liv med mindfulness och Dharma istället för skalpel.

 

Hon är seniorlärare vid InsightLA i Los Angeles och på Spirit Rock Mediation Center samt lärare vid fakulteten för Mindfulness och MBSR vid Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School och dito vid Arbor Seminare i Tyskland. Christiane har fått läraröverföring från Trudy Goodman 2011 och har en fyraårig Dharmalärar-utbildning för Jack Kornfield och Joseph Goldstein. Hon undervisar individer, grupper och retreater i USA och i Europa. Ursprungligen från Berlin, Tyskland bor hon i Los Angeles med sin man och deras tre barn.

Antal platser kvar

Endast 2 platser kvar

Om Can Vital

 

Can Vital ligger i hjärtat av Alt Penedes inbäddat i  naturen med vacker utsikt över bergskedjan Montserrat.  En fridfull plats som inbjuder till djup kontakt med naturen, en plats att varva ner på och lyssna inåt. Vi bor ensamma här i bergen. Rummen är nygjorda och varsamt inredda för att smälta in i den vackra omgivningen.

Kommande resa

20 september - 26 september 2021

Typ av yoga: Vipassana – Tyst meditation

Mat: Helpension med vegetarisk kost (Yogagrötfrukost de Lux, lunch och middag)

Plats: Can Vital, Barcelona

Antal dagar: 6 nätter

Pris: 16 500 kr (ca USD 1 953, ca Euro 1 623)

Du kan delbetala våra yogaretreats räntefritt upp till 12 månader genom vårt samarbete med Humanfinans. Klimatkompensera gärna din flygresa. Du kan du räkna ut din klimatkompensation och välja ett miljöprojekt att stödja genom Zeromission.

Priserna gäller del i dubbelrum.
Vi ställer Resegaranti till Kammarkollegiet enligt Resegarantilagen. Vidare följer vi Konsumentverkets riktlinjer för Paketresor gällande bokning och avbokning – här kan ni läsa.

 

Flygresa: Bokar du till Barcelona och betalar själv. Vi ordnar med en transfer från flygplatsen till Can Vital till självkostnadspris.

Övrig information: Vi startar med gemensam lunch 14:00. På ankomstdagen presenterar vi schemat för retreatet. Kursen avslutas med brunch samma dag som kursen slutar och vi är klara ca 11:30-12:00. Det finns tyvärr inte möjlighet att anlända tidigare eller att stanna kvar efter brunchen den sista dagen då antalet platser på Can Vital är begränsat samt att det behövs ges utrymme för städning.

Höstterminen har börjat!
This is default text for notification bar